Status uge 50.

 

Kære kollegaer

Der har været afholdt krise møde med ledelsen i dag, angående situationen i københavns lufthavn.

Det blev fælles besluttet at vi på ny indtræder i  regeringens nye trepartsaftale, som vi har fået forhandlet på plads i samarbejde med RBF, HK og LH.

 

Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål at tage hånd om, som hvordan indgår lærlinge i aftalen, kan man deltage i kurser og hvem skal blive tilbage og varetage produktionen.

Vi afholder møde imorgen kl 14 og igen mandag.

 

Håber på jeres forståelse, da jeg udemærket er klar over der er en masse spørgsmål i gerne vil have besvaret, og i får løbende info herom.

Husk alle tiltag bliver bevaret for at bevare vores arbejdspladser .

 

Kammeratlig hilsen

Jan Thomsen

 

P:S Nedestående skriv er hotline fra ledelsen.

 

Kære kollegaer.

 

Luftfarts- og rejsebranchen er inde i sin værste krise nogensinde og vi har i juli sagt farvel til knap 400 gode kollegaer.

Vi troede, at vores volumen ville komme tilbage sidst på året, men faktum er desværre, at vi næsten ingen kunder har, og vores volumen ligger lige nu på omkring 10-15% af samme periode sidste år.

 

Vores bedste vurdering er, at volumen vil vende tilbage omkring efteråret 2021.

Som det fremgår af den netop vedtagne 3-partsaftale, så har vi nu mulighed for at genindtræde i lønkompensationsordningen. På et møde i dag med de faglige repræsentanter har vi derfor diskuteret og informeret om vores beslutning om at iværksætte lønkompensation for hele CPH Unit og Scan funktionerne.

Vi regner med, at for CPH Unit vil vi hjemsende medarbejdere fra og med d. 12. december og for Scan funktionerne fra og med d. 14. december. Lønkompensationen løber formelt fra d. 9. december og indtil d. 3. januar, men vi ved endnu ikke, om den også vil blive forlænget. Der lægges lige nu planer for den enkelte afdeling og den enkelte medarbejder vil i de kommende dage blive informeret direkte af sin leder om den konkrete hjemsendelse og periode.

 

Når man som medarbejder er hjemsendt, så modtager man den samme løn, pension og personlige tillæg som hidtil og virksomheden modtager direkte fra staten selve lønkompensationen. Differencen mellem en medarbejders løn og Gate Gourmets lønkompensation ligger på mellem 10-20% og er udækket, men vi forsøger at afdække disse omkostninger.

 

Fra ledelsens side er vi meget tilfredse med, at regeringen og arbejdsmarkedets parter har hørt på os, og med dette tiltag, så øges vore muligheder for at komme igennem den nuværende krise ganske væsentligt.

 

Vi vil også gerne sige tak til de faglige repræsentanter for deres aktive medvirken til, at lønkompensationen kan gennemføres så hurtigt og smidigt.

 

Med venlig hilsen

Ralph Wannenwetsch Søren Odder Dan Krook Thomas Guldager Morten Mark Sørensen Jesper Bulskov