Status uge 4.

 

 Vigtig info

  Som jeg skrev i sidste uge, så ser  det sort ud på alle parametre. Jeg har haft møder med ledelsen hele sidste uge, for at undgår fyringer, og for at få lavet en redningsplan for Gate Gourmet i Danmark. Som det ser ud lige nu og frem til påske, så er vi ca 50 % for mange ansatte  i forhold til antal afgange ud af København. Derefter er der et håb om, at trafikken langsom begynder at stige frem til sommer, og at vi vil ramme noget der minder om et stabilt niveau den 1. juli 2021.

Inden jeg kommer ind på selve redningsplanen, vil jeg lige tilføje, at forhandlingerne som er foregået mellem LH, HK, og 3F ufaglærte og ledelsen i København, er foregået i stor forståelse for hinandens situationer, og at aftalerne er gældende for alle grupper. Det var vigtigt for mig at sende et signal om, at vi bliver nødt til at stå sammen i denne krise. Vi skal løse den med fælles hjælp fra hinanden, og ikke som tidligere, hvor det er os der har givet mest.

Aftalerne gå ud på at give fleksibilitet i arbejdstidens tilrettelæggelse frem til den 1. juli, da det er utrolig svært at planlægge som det ser ud nu, hvor skoleophold bliver aflyst, og hvor vi stort set ikke kender trafikken en uge frem. Det giver nogle kæmpe udfordringer i, hvordan de forskellige afdelinger skal bemandes, og hvad der skal produceres.

Der er lavet tre aftaler som omhandler fleksibilitet, som i kan se på vores hjemmeside GG fun. Jeg vil bede jer om at læse dem, og hvis der er spørgsmål til dem, så skriv i kommentarfeltet, så vil jeg prøve at besvare så godt jeg kan.

 

Generelt info.

 

  Fri hver tredje weekend : Ledelsen vil have en aftale på fri hver tredje weekend. Jeg har sagt nej til at lave en generel aftale på det, men ja til at vi ser på det løbende. Skulle der være behov for det i en kort periode frem til den 1. juli, så er der mulighed for det, men det bliver kun på afdelingsniveau, og med hensynstagen til den enkeltes behov.

  Ferie nøgle : Der vil komme ny ferie nøgle i hele huset, så alle afdelinger har samme nøgler og system for afvikling af ferie. Ledelsen vil sende mere info ud angående dette.     ( sommerferien skal være planlagt inden 1. februar, så de har travlt)  Morgenmad : Nu skal det ikke være surt det hele, fra på onsdag den 27 1 vil det igen er muligt for alle, at spise morgenmad i kantinen , der kommer mere info ud på Hotmail.

  Lokaleaftaler : Lokalaftalerne er stadig opsagt, og forventes færdig forhandlet sidst i marts. Der kommer selvfølgelig info, når jeg ved noget mere konkret.

  Generalforsamling : Den ordinære generalforsamling DTKGG,  som skulle afholdes slut februar, er midlertidig aflyst, indtil det er muligt at afholde den på vanlig vis.

 

Jeg vil lige komme med en slutbemærkning. Jeg har skulle sluge nogle kæmpe kameler inde ved forhandlingsbordet, og det er kun gjort for, at vi ikke skulle gå i anden fyringsrunde. Vi har været millimeter fra at der blev trykket på den knap, men med de her aftaler, og et håb om vi kommer langsomt i gang efter påske, så tror jeg på at vi kan klare skærene, så lad os stå sammen og hjælpe hinanden igennem de næste par svære måneder.

Med kammeratlig hilsen

Jan Thomsen.